Cursul de initiere inot copii

Cursuri de initiere inot copii
Cursuri de initiere inot copii

Cursul de initiere inot pentru copii

De la frageda varsta copiii experimenteaza inotul. Desi in unele cazuri, cursurile de intiere inot pentru copii pornesc la varste foarte mici, acestea se fac intr-un cadru privat si cu un instructor personal, cu o tematica adaptata la nivelul lor. De exemplu, daca ar fi sa ca acestia sa isi concentreze atentia la nivel de grupa, cel mai indicat ar fi sa se plece cu cursurile undeva la varsta de 4 ani, poate mai sus, cand copilul poate face fata tematicii si, fireste, luand in calcul si conditiile de grupa. Pentru copii, tematica cuprinde exercitii intuitive de acomodare cu apa treptat.

Cursuri de initiere inot copii
Cursuri de initiere inot copii

Cursul de initiere inot pentru copii este reprezentat de etapa in care copii inscrisi la cursurile de inot pentru a invata sa inoate trebuie sa cunoasca exact ceea ce urmeaza a fi invatat, si spre ceea ce trebuie sa tinda ca rezultat final. Prin aplicarea elementelor de continut demonstratiile si explicatiile antrenorului de inot, copii isi formeaza o reprezentare despre exercitiul propus spre invatarea inotului si pe baza acesteia vor primi indicatiile referitoare la planul si caile de insusire a tehncii. Cursurile noastre de initiere inot pentru copii si adulti sunt organizate pe culoare diferite tinandu-se cont de nivelul fiecarui copil si adult. Astfel cei care vor invata mai repede sa stea la suprafata vor fi avansati pe un alt culoar in care colegii vor fi la aceelasi nivel.

Nivelul de initiere inot

Initierea in inot sau scoala inotului reprezinta perioada initierii pe parcursul careia incepatorii isi insusesc cunostinte si deprinderi specifice inotului, ca baza a invatarii corecte a tehnicii exercitiilor sau probelor de inot.

a) Adaptarea la mediul acvatic:

In prima etapa a cursului de initiere inot, pentru adaptarea in mediul acvatic, se urmareste: gasirea echilibrului in apa, invatarea unor miscari de coordonare simple, invatarea respiratiei acvatice, deplasarea in apa cu obiecte ajutatoare: colac, aripioare, bagheta.

b) Insusirea principalelor calitati motrice.

  • formarea deprinderii de a executa exercitiile corect, relaxat, economic si eficient.

  • formarea simtului si al tempo-ului.

  • dezvoltarea capacitatii de efort a organismului

  • dezvoltarea rezistentei aeerobe.

c) Dezvoltarea calitatilor motrice in apa:

  • insusirea miscarilor de baza ale procedeelor craul si spate

  • coordonarea miscarii bratelor si a picioarelor cu respiratia

Cursurile de initiere inot sunt adresate atat copiilor cat si adultilor la nivel de grupa sau in regim personal. Ori ce incepator care doreste sa isi invinga frica de apa trebuie sa treaca printr`un curs de initiere alaturi de o persoana experimentata ce are la baza metode eficiente care tin cont in special de psihologia omului.

Mai multe detalii despre cursurile de initiere inot gasiti acesand paginile: