Intrebari despre inot

Inaugurare bazin inot

Intrebari frecvente despre inot, inainte de inscriere:

Ce valabilitate are abonamentul de inot ?

Abonamentul de inot standard are o valabilitate de 4 sapatamani. Data valabilitatii este trecuta pe abonament la achizitionarea acestuia si este calculata in functie de programul ales. Exista exceptii in cazul anumitor oferte, insa data de valabilitate va fi recalculata si trecuta pe abonament.

Care sunt costurile cursurilor de inot?

Costurile cursurilor de inot, agrement, recuperare fizica, aqua gym sau personal trainer se gasesc pe aceasi pagina. Accesati pagina preturilor si veti gasi preturile abonamentelor de inot. Deasemenea exista si categoria oferte pe care o puteti accesa aici: oferte bazin inot

Care este programul cursurilor de inot?

Programul cursurilor de inot, agrement, recuperare fizica, aqua gym sau personal trainer se gasesc pe aceasi pagina. Accesati pagina programului si veti gasi programul bazinelor de inot.

Cum ma pot inscrie la cursurile de inot ? 

Pentru inscrierea in cadrul cursurilor de inot initiere, perfectionare, agrement sau recuperare fizica prin inot si achizitionarea unui abonament de inot la unul dintre bazinele noastre, atat pentru copii cat si pentru adulti va rugam sa folositi pagina de inscriere.

Cum pot sa imi inscriu copilul in grupa de polo?

Pentru inscrierea in cadrul grupelor de polo pe apa, copilul trebuie sa stie sa inoate si sa se afle la varsta si la nivelul ncesar practicarii acestui sport de performanta. Acest lucru il va decide antrenorul coordonator. Pentru inceput contactati clubul accesand pagina de contact. Pe pagina urmatoare veti gasi mai multe informatii despre selectiile in performanta.

Ce echipament ne trebuie la inot ?

Fata de alte sporturi, inotul nu este un sport pretentios. Pentru a practica inotul este nevoie de un echipament format dintr-un costum de baie, (slipi) o pereche de ochelari, un prosop, papuci si o casca in cazul parului lung.

Pot sa-mi invat singur copilul sa inoate ? 

Multi parinti considera ca isi pot invata singuri copilul sa inoate, insa acestia pot folosi metode contraindicate, iar obiceiurile insusite sunt greu de inlocuit.
Este de preferat la primul contact cu apa sa apelati la un antrenor personal de inot pentru o asistenta cat mai buna si rezultate eficiente.

Unde se afla mai exact bazinul ?

Localizarea bazinelor de inot poate fi gasita pe pagina urmatoare: localizarea bazinelor de inot

De la ce varsta se poate face inscrierea ?

Specialistii spun ca un copil este pregatit sa asimileze tehnicile de baza ale inotului inca de la varsta de 3 ani. Sub aceasta varsta, un copil nu poate intelege indicatiile instructorului sau, iar colaborarea cu el este lenta. Cu cat un copil va incerca mai devreme sa ‘paseasca’ prin apa, cu atat mai repede va invata. Teama de apa si frica de inec cresc odata cu varsta, astfel ca unui copil ii va fi mult mai greu sa invete sa se mentina la suprafata apei. Mai multe informatii despre inotul pentru copii gasiti pe aceasta pagina: cursuri de inot pentru copii , cursuri de inot pentru adulti.

Cat dureaza o sedinta ?

Aproximativ 60 de minute. Daca copilul este plictisit sau refuza sa mai lucreze din diferite motive nu il fortam, ne oprim si restul de minute le recuperam in alta zi.

Apa este incalzita ? Curata ? Bazinul este acoperit (inchis) ?

Bazinul de inot este acoperit, dispune de sistem de recirculare si filtrarea al apei care corespunde normelor europene, asigurand securitatea in cadrul sedintelor de inot desfasurate cu cei mici ;
– temperatura apei din piscina va fi cuprinsa intre 29-33 C ;
– temperatura aerului va fi cuprinsa intre 32-34 C ;
– calitatea aerului este asigurata de o instalatie de climatizare, purificare automata si dezumidificare.

Sunt vestiare, dusuri si grupuri sanitare?

Exista incaperi separate pentru femei si barbati. Vestiarele si grupurile sanitare se prezinta intr-o stare foarte buna.

De cate ore avem nevoie pentru a invata sa inotam ?

Depinde foarte mult de varsta si particularitatile individuale ale fiecarui copil/adult. Instructorul de inot va poate raspunde cit mai obiectiv dupa cateva sedinte

Norme minime de respectat (obligatorii)

La intrare in incinta bazinului, copii trebuie sa fie cu insotitori inclusiv la vestiare, unde vor fi ajutati sa se echipeze, iar apoi vor fi supravegheati de acestia, pana cand vor fi preluati de antrenorul de inot sau de un membru delegat al Clubului de Inot Club de inot. La terminarea cursului de inot copii vor fi preluati de catre insotitor de la antrenor sau de la un membru delegat si vor fi ajutati sa se echipeze.

Contraindicatii

Persoanelor care prezinta una sau mai multe boli din cele enumerate mai jos le este interzis sa intre in piscine publice, bazine de inot, bai comunale, dusuri comune.

» Alergii cunoscute la clor si compusii lui;
» Boli alergice altele decat cele la clor;
» Conjunctivita sau cheratita cronica;
» Boli cronice ale cailor respiratorii superioare;
» Bronhopneumopatii cronice inclusiv astm bronsic;
» Dermatoze/alte boli ale pielii;
» Anemie;
» Epilepsie;
» Afectiuni psihice;
» Afectiuni neurologice;
» Boli infecto-contagioase in evolutie (inclusiv strare de purtator pana la sterilizare);
» Tuberculoza;
» Infectii cu E. Coli, Giardioza, Shigella, Salmonella, Vibrio;
» Hepatita A;
» Plagi descise

Alte informatii importante:

Nu ti-au fost de folos raspunsurile ? 

Te rugam sa ne lasi intrebarea ta aici: Opinii | Sugestii | Reclamatii.
Iti vom raspunde in cel mai scurt timp si vom adauga intrebarea si raspunsul pe aceasta pagina pentru completare.

Cine sunt antrenorii de inot ?

Antrenorii clubului de inot sunt actuali sau fosti sportivi de performanta cu studii superioare, si rezultate deosebite in natatie si polo pe apa.