Cursuri de initiere inot: Invata sa respiri corect

Cursuri inot adulti privat
Cursuri inot adulti privat

Hai să ne relaxăm și să învățăm cum să respirăm corect! 🌊🌬️

Echipa ta de învățători îți va arăta un truc simplu și minunat care te va ajuta să te simți confortabil și sigur în timpul scufundarilor. Hai să vedem cum poți controla respirația ca un adevărat înotător:

  1. Respirație Adâncă: Înainte să începi, stai în picioare sau așează-te pe marginea bazinului. Ia o respirație adâncă pe gura și umple-ți plămânii cu aer proaspăt. Lasă-ți pieptul să se ridice ușor.

  2. Către Apă Cu Zâmbetul Pe Buze: Acum, cu un zâmbet prietenos, înclină-ți capul și scufundă-te încet în apă. Nu-ți face griji, nu trebuie să ții respirația mult timp.

  3. Expira Ușor: Pe măsură ce ești sub apă, expiră lent și constant pe gură sau nas. Imaginează-ți cum bulele de aer urcă la suprafață. Nu e nevoie să te grăbești, fă totul într-un ritm confortabil.

  4. Relaxare și Expiratie Liberă: Dacă îți este mai confortabil, poți să expiri prin nas și să îți simți aerul trecând pe lângă vârful nasului sub apă. Dacă îți este mai ușor să expiri pe gură, folosește un clește special pentru nas. Scopul este să te simți relaxată și să îți exersezi controlul asupra respirației.

  5. Revenire la Suprafață: Când simți că ai nevoie de aer, ridică-ți ușor capul și ieși la suprafață. Inspira adânc prin gura și umple-ți plămânii cu aer proaspăt.

  6. Repetiții Prietenoase: Repetă acest exercițiu de câteva ori pentru a te familiariza cu senzația și pentru a câștiga încredere în abilitatea ta de a-ți controla respirația sub apă.

În câteva ședințe de antrenament, vei vedea că această tehnică te va ajuta să te simți mult mai încrezătoare și mai relaxată în timpul înotului. De fiecare dată când exersezi, te apropii mai mult de a deveni o adevărată înotătoare fără griji. Așa că, draga noastră aventurieră a apei, hai să exersezi și să te distrezi în siguranță în piscină! 🌬️🏊‍♀️

➢ Mai multe detalii despre:  Cursuri inot copii