Inotul cu pluta pentru copii

Inotul cu pluta
Inotul cu pluta

Inotul cu pluta

De ce inoata copilul meu cu pluta ? Este o intrebare pe care si-o pun majoritatea parintilor. Raspunsul ar fi ca pluta ii ajuta pe copii, sa capete incredere in ei, echilibru pe apa si astfel, ei invata mult mai usor. Pluta ii ajuta sa se concentreze pe fiecare miscare. De exemplu: miscarea picioarelor, miscarea bratelor sau miscarea capului pentru invatarea respiratiei. Facand toti acesti pasi copilul va invata mult mai mult mai usor sa inoate corect.

Inotul cu pluta
Inotul cu pluta

Aceasi intrebare revine deseori cand copilul reuseste sa inoate primii metrii fara pluta, si totusi antrenorul ii ofera pluta in continuare pentru a continua aceleasi exercitii. Este foarte important sa intelegem ca doar prin exersare copii vor insusii corect deprinderile motrice de baza, si isi vor crea reflexe corecte pe care sa nu le mai poata uita. Pozitia pe apa a corpului si miscarile pot fi insusite corect doar cu ajutorul materialelor ajutatoare.

Nu uitati !

Multi sportivi de performanta cu rezultate deosebite se antreneaza cu pluta chiar daca acestia cunosc toate stilurile, detin titluri olimpice si concureaza in probe care nu necesita pluta. Pluta este un material ajutator pentru toate clasele de inotatori. Inotul cu pluta va ajuta sa inotati corect si eficient !