Cum il convingi pe cel mic sa vina la cursurile de inot

Cursuri inot copii in colac
Cursuri inot copii in colac

Cum il convingi pe cel mic sa vina la cursurile de inot

Primele vacanțe la mare, precum și simplele ieșiri la piscină, trebuie pregătite încă de acasă. Este important ca cei mici să fie familiarizați cu senzația de apă în ochi și urechi înainte ca familia să plece în concediu.

1. Fă o distracție din baie.

Începe prin a folosi acest timp ca o oportunitate de a familiariza copiii cu apa. Când piticul tău este în cadă, udă-l pe tot corpul și lasă apa să curgă pe cap și să-i intre în urechi. Senzația de a avea apă în urechi este foarte ciudată și s-ar putea să nu-i placă, dar trebuie să continui să faci asta. Până la vârsta de 1 an, copiii ar trebui să nu aibă nicio problemă cu apa pe fața lor.

2. Înscrie-te la un curs de înot cu cel mic.

Aceste programe, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 36 de luni, reușesc să introducă ușor înotul în viața copiilor mici și să-i ajute să-și dezvolte abilitățile motorii necesare. Părinții nu trebuie să fie înotători pentru a participa, deoarece piscina este de foarte mică adâncime, așa că trebuie doar să stea în apă. În timpul cursurilor, părinții exersează cum să poziționeze copiii la suprafața apei, pe burtică și să-i întoarcă încet pe spate, în timp ce aceștia dau din picioare.

3. Înscrie-i pe cei mici la lecții de înot la vârsta de 3 ani.

Este timpul să faceți un pas înainte și să treceți la lecțiile particulare sau de grup de înot, fără implicarea părinților. În cazul în care copiii nu se simt bine în apă până la vârsta de 4 ani, va deveni din ce în ce mai greu pe măsură ce trece timpul să învețe să înoate.

4. Începe cu jocuri distractive.

Instructorii de înot încep cu activități amuzante, care le stimulează și le consolidează încrederea copiilor. Și părinții care nu știu să înoate pot practica exerciții similare. Fiecare instructor are secretele lui pentru a-i convinge pe cei mici că nu ar trebui să le fie frică de apă și, în cele din urmă, să-i învețe să înoate.

5. Fii atentă la detalii.

Mediul în care se află un începător într-ale înotului poate dicta dacă procesul de învățare este pozitiv de la început. Temperatura corespunzătoare a apei este cheia pentru tinerii înotători. Copiii nu au multă grăsime corporală, așa că, dacă apa este rece, corpul lor va deveni rigid și nu vor putea să învețe ceva. Un alt mod în care părinții îi pot ajuta pe cei mici să fie fericiți în apă este îmbrăcarea acestora în echipamente de piscină. Costumele de baie pe bază de lycra sunt ideale, deoarece materialul nu va absorbi apa