Cursurile de inot pentru adulti te ajuta sa pierzi in greutate

Cursuri inot adulti
Cursuri inot adulti

Ianuarie aduce un aflux de nou-veniți la cursurile de inot pentru adulti care caută să înceapă noul an cu o lovitură de sănătate și fitness. Începerea poate fi o provocare, dar a rămâne consecvent poate fi la fel de dificil, unii mergând prea repede, iar alții devin plictisiți și își pierd interesul. Așadar, iată cele mai bune 5 lucruri pe care trebuie să le luăm în considerare atunci când începem să ține pasul!

Începe încet cursurile de inot

Când începi cursurile de inot, nu e nicio rușine să înveti încet și să lucrezi pentru a-ți imbunatati rezistenta respiratorie si musculara sau seturile de exercitii treptat. La fel ca dacă ar fi să mergi la sală, nu ai sări direct în greutățile grele sau în ore de alergare pe banda de alergare. Fă-ți timp pentru a-ți îmbunătăți exercitiile si pentru a reduce apariția durerilor musculare și a oboselii.

Rutina antrenamentelor

Construiește o rutină care să funcționeze în jurul tău. Dacă doriți să înotați de 5 ori pe săptămână, atunci, acolo unde este posibil, programați-vă sesiunile în aceleași zile și ore, acest lucru vă va îmbunătăți șansele de a vă menține sesiunile consistente și de a deveni obișnuite.

Adăugați echipament de inot

Dacă doriți să lucrați pe o anumită zonă a corpului, ați putea imbunatati echipamentul de înot. Alegerea de a adăuga mai multă rezistență prin introducerea labelor de inot sau a palmarelor de mână sau pentru a izola anumite grupe de mușchi prin introducerea unei greutati pentru tracțiune sau al unui plutitor in antrenamente.

Imbinati antrenamentele de inot

Dacă pur și simplu lungimile de înot nu funcționează pentru dvs. sau dacă începe să devină puțin repetitiv, atunci de ce să nu luați în considerare o sesiune alternativă, cum ar fi o clasă de înot de agrement general, de fitness sau de aerobic acvatic cu un prieten, ca o oportunitate de a adăuga un un pic de distracție pentru sesiunile dvs? Alternativ, puteți încerca dupa ce ati invatat sa inotati ore de inot în apă deschisă.

Planificați-vă antrenamentele de inot

Încercați să intrați în piscină cu un plan clar despre ceea ce ați dori să faceți; câte seturi, ce mișcări și interval de timp vizat, toate structurate pentru a elimina presupunerile din sesiunile tale și pentru va permite să profiti la maximum de timpul  din bazinul de inot.

Fie că intenționați să slăbiți, să vă tonifiați, să vă puneți în formă sau pur și simplu să vă ocupați de ceva nou în acest an, înotul ar putea deveni noua dvs. activitate preferată.

➢ Mai multe detalii despre:  Cursuri inot copii