Cursuri inot copii la 5 ani

Cursuri de inot gratuite - bazin scoala 25
Cursuri de inot gratuite - bazin scoala 25

Cursuri inot copii la 5 ani

Aceasta este varsta cand copiii sunt constienti ca isi iubesc parintii, educatoarea si rudele. Copiii la aceasta varsta sunt mai usor de abordat si deasemenea pot fi convinsi sa practice un sport sau o alta activitate.

Copiii de 5 ani simt nevoia de autonomie
Dupa implinirea celui de al cincilea anisor, copilul incepe treptat sa isi gaseasca lent un nou echilibru. Va face progrese remarcabile pe toate planurile, fizice si psihice si de asemeni se va familiariza mai repede cu mediul in care traieste. Datorita nevoii de autonomie copilul la aceasta varsta se va imprietenii mai repede cu apa si va incerca sa invete mai repede pentru a putea sa faca singur exercitiile fara ajutorul antrenorului.

Dezvoltarea fizica a copilului de 5 ani
Un copilas de 5 ani, masoara in medie intre 105 si 111 centimetri si cantareste intre 16 si 20,5 kg. Fetele se situeaza putin sub aceaste estimari, iar baietii putin deasupra.
La 5 ani, copilul sare cu usurinta intr-un picior sau pe ambele picioare si are un echilibru mai stabil.
Este maestru in ceea ce priveste bicicleta si se antreneaza mereu in noi exploari pentru care trebuie sa escaladeze, sa alunece, sa sara, sa se strecoare, sa se catere, etc. Copiii care practica inotul la aceasta varsta se dezvolta mai bine in comparatie cu cei care practica alt  sport. Inotul il va ajuta sa se inalte mai mult, sa se coordoneze mai bine, sa respire corect si sa fie mai receptiv la sfaturile primite din exterior.

Caracterul si personalitatea la 5 ani
Copilul de 5 ani devine din ce in ce mai capabil sa isi apare punctul de vedere intr-o conversatie. Desi este tot mai autonom in ceea ce priveste corpul sau, este dornic sa fie tratat ca un adult si nu vrea sa se indeparteze pre mult de adulti solicitandu-le in orice moment aprobarea si avizul. Datorita necesitatii de a avea o asistenta la cursurile de  inot copiii se apropie mai mult de antrenorul lor cu care se imprieteneste mai repede decat in alte cazuri.

Copiii, in acest stadiu al independentei in curs de dezvoltare, doresc sa testeze limitele si, uneori, sa experimenteze comportamente contrare. La cursurile de inot pentru copii, acestia isi inving teama de  apa, invata sa se coordoneze corect, sa respire corect si sa fie mai atenti la sfaturile  profesorilor datorita mediului nou in care se vor afla probabil pentru prima data.

Pentru cursurile de inot cu copiii de 5 ani exista posibilitatea de inscriere la nivel de grup. Dupa prima sedinta veti afla mai exact care este nivelul copilului. In cazul in care acesta este prea timid ii vom recomanda o mini grupa alaturi de un antrenor personal sau chiar un instructor individual care sa stea aproape de el pana isi invinge frica de apa.