Cursuri inot copii la 4 ani

Cursuri inot copii Bucuresti sector 2
Cursuri inot copii Bucuresti

Cursuri inot copii la 4 ani

Odata cu implinirea varstei de patru ani, copiii incep sa isi dezvolte nu doar personalitatea, ci si capacitatea de a face lucruri noi. Uneori, parintii ii considera insa prea mici pentru a lua lumea in piept: inca ii mai hranesc cu lingurita, ii spala pe dinti si pe maini, ii imbraca si ii dezbraca, la fel ca atunci cand erau bebelusi. Aceste lucruri le amana copiilor dezvoltarea si le stirbesc din independenta de care au nevoie si mai tarziu. Nu este prea devreme nici sa ii implicam pe micii prescolari in activitati educationale precum inotul sau alte sporturi pe care si le dorec. Explicatiile de teorie ale antrenorilor antrenorilor de inot il va ajuta pe cel mic chiar si la scoala, marindu-i capacitatea de concentrare pentru a duce lucrurile la bun sfarsit.

Cursuri inot copii Bucuresti sector 2
Cursuri inot copii la 4 ani

Din punct de vedere motor, la patru ani copilul poate sari de exemplu intr-un picior, poate merge pe tricicleta, urca si coboara scarile alternand picioarele si poate invata sa inoate, sa se scufunde sa faca sarituri in bazin.

Reperele de dezvoltare ale copilului la patru ani:

• este, pe zi ce trece, din ce in ce mai autonom;
• are (sau ar trebui sa aiba) abilitati de a-si satisface multe nevoi: a manca, a se dezbraca si, in parte, a se imbraca, a-si selecta jucariile cu care sa se joace etc.
• abilitatea de a comunica din ce in ce mai complex si complet cu ceilalti de varsta lui, dar si cu alti adulti.
• interes crescut pentru activitatile adultilor, pe care ii imita prin joc

Antrenorii recomanda aceasta varsta parintilor care doresc sa isi invete copii sa inoate, pentru inscrierea la cursurile de inot cu antrenor. In functie de fiecare copil cursul poate fi facut atat la grup cat si cu antrenor personal pentru o asistenta mai buna. La aceasta varsta copiii au sanse bune de a invata rapid sa inoate, fara a prinde frica de apa. O data cu cresterea in varsta orice copil devine mult mai constient, si poate prinde frica de apa fara motive concrete.