De ce sa inscriem copiii la cursurile de inot

Cursuri de inot gratuite - bazin scoala 25
Cursuri de inot gratuite - bazin scoala 25

De ce sa inscriem copiii la cursurile de inot

Atunci cand decid sa inscrie copilul la un curs sportiv, parintii se gandesc atat la aptitudinile celui mic, cat si la beneficiile pe care respectivul sport le aduce copilului, la riscurile pe care le impune si de asemenea la cat de placut va fi acel curs pentru cel mic.

Cursuri de inot gratuite - bazin scoala 25
Cursuri de inot gratuite – bazin scoala 25

De ce inotul pentru copii ?

Inotul se numara printre cele mai recomandate tipuri de miscare atat pentru copii, cat si pentru adulti. Pentru ca miscarile in apa sunt native, cursurile de educatie acvatica sunt recomandate de catre specialisti inca din primul an de viata, de la varsta de sugar. Spre deosebire de alte sporturi, inotul nu presupune riscuri in privinta accidentarii, a cazaturilor si nici nu pune presiune pe articulatii – toate aceste aspecte facand ca educatia acvatica sa fie recomandata de la varste foarte fragede (la bebelusii de numai cateva luni) pana la varste inaintate.

Antrenorii echipei noastre asteapta copiii mici si mari la cursuri de inot alaturi de instructori specializati in educatie acvatica infantila, punand la dispozitie programe si materiale didactice realizate pentru fiecare grupa de varsta, astfel incat cei mici sa acumuleze rapid informatii si sa se distreze totodata.

Beneficiile cursurilor de inot pentru copii

In ceea ce priveste punctele forte ale educatiei acvatice pentru copii, iata cateva beneficii pe care aceasta le aduce asupra sanatatii si cresterii copiilor:

Stimuleaza dezvoltarea musculoscheletala si totodata previne obezitatea infantila;
Creste considerabil aptitudinile motrice ale sugarilor si copiilor. Este demonstrat ca bebelusii care participa la cursuri de educatie acvatica merg mai devreme in picioare, iar copiii mari care practica inotul devin mai constienti de propriul corp si de mediu.
Creste capacitatea pulmonara si rezistenta organismului la efort;
Asigura consumul eficient al energiei de zi cu zi a copiilor, imbunatateste calitatea somnului si stimuleaza pofta pentru alimente sanatoase;
Reprezinta o buna metoda antistres si de relaxare. Studiile arata ca si copiii, inca de la varsta de sugar, experimenteaza diverse forme de stres, pe care le exteriorizeaza prin plans, crize de isterie, somnolenta, enurezis, uneori chiar tulburari digestive si asa mai departe. Sportul si miscarea in general se numara printre cele mai eficiente metode de a elimina stresul atat la copii, cat si la adulti.
Inotul intareste imunitatea organismului;
In plan psihoemotional inotul creste increderea in sine, in propriile forte.
De asemenea inotul ajuta in crearea unor mecanisme de autocontrol si management al fricii, ajutand totodata in intelegerea si depasirea esecurilor si obstacolelor. Copiii invata sa creada in reusita personala in ciuda esecurilor, invata ca prin perseverenta isi pot atinge scopurile si prind gustul competitiilor;
Prin stapanirea tehnicilor corecte de inot copiii invata o abilitate ce poate salva vieti, este utila in vacante sau in diverse locatii cu piscina unde merg sa se relaxeze, inotul putand deveni chiar un mijloc de relaxare si terapie antistres;
Educatia acvatica este recunoscuta ca fiind o forma de miscare ce asigura o crestere normala si dezvoltare armonioasa a organismului;
Inotul ajuta la corectarea unor pozitii vicioase ale corpului sau ale coloanei vertebrale, fiind recomandat chiar in diverse patologii alaturi de kinetoterapie;
La bazinele noastre intampinam copiii cu cele mai bune conditii pentru a se distra in voie in bazin. Punem la dispozitie programe speciale si materiale didactice care respecta grupa de varsta din care cei mici fac parte, luand in considerare nivelul de dezvoltare fizica si emotionala a acestora.

Pentru ca suntem atenti la siguranta si sanatatea celor mici, temperatura apei este in permanenta controlata, iar dezinfectarea acesteia nu se realizeaza cu clasicele pastile de clor, ci printr-o metoda de ultima generatie de hidroliza salina, care nu pune in pericol pielea, mucoasele digestive, oculare sau respiratorii ale copiilor, micutii putandu-se scufunda in voie fara a exista vreun risc asupra sanatatii.

Alte informatii despre cursurile de  inot: