Cursurile de inot intaresc imunitatea iarna

Cursuri de inot iarna
Cursuri de inot iarna

Cursurile de inot intaresc imunitatea copiilor iarna

Cursurile de inot intaresc imunitatea copiilor mai ales pe timp de iarna. Acestia pot invata sa inoate mai repede in conditii sigure iar bazinul de inot este mai liber si mai curat pe timpul iernii datorita numarului scazut de copii inscrisi.

Cursurile de inot iarna
Cursurile de inot intaresc imunitatea iarna

Orice parinte isi doreste sa aiba un copil sanatos. Perioada copilariei este deosebit de frumoasa, dar parintele este nelinistit in aceasta perioada cu privire la afectiunile pe care le poate dobandi copilul sau.

Lectiile de inot pot fi organizate la grup sau cu antrenor personal !

Bazinele de inot reprezinta un mediu sigur in care virusii sunt distrusi aproape instant de substantele care trateaza apa. Prezenta unui copil in colectivitate atrage prin factorii favorizanti impliciti, raceli frecvente. Este binecunoscut un “scenariu” care da dureri de cap tuturor parintilor: copilul merge in colectivitate si se intoarce acasa cu nasul infundat, tuse, febra si dureri in gat; sta cateva zile acasa, dar, de indata ce revine in colectivitate, revin aceleasi simptome si se reia acelasi scenariu. De fapt imunitatea copiilor este una dintre principalele preocupari ale parintilor inca de la nasterea copiilor.

Trecerea de la frig la cald

Trecerea de la o temperatura la alta si umiditatea favorizeaza infectiile respiratorii. De incidenta afectiunilor respiratorii nu este vinovata atat temperatura scazuta, cat faptul ca organismul petrece mult timp in spatii inchise, neaerisite.

Astfel, este favorizata, prin contactul mai strans dintre persoane, raspandirea microbilor. De asemenea, in anotimpul rece alimentatia, variatiile termice si umiditatea au influenta asupra statusului de aparare al organismului, care incearca sa lupte cu diverse bacterii si virusuri pana la un anumit moment, cand capacitatea de aparare este depasita si apare boala.

Sistemul imunitar al copiilor nu este complet maturizat. Cu privire la afectiunile respiratorii la copii, trebuie avut in vedere si contactul dintre acestia – ei nu stiu sa se protejeze de factori externi (de ex. stranutul altui copil). La acestea se adauga tabieturile alimentare cu refuzul multor copii de a manca legume si fructe, fapt ce favorizeaza aparitia carentei de vitamin, si implicit, aparitia racelilor repetate.

Pe langa cursurile de inot, dieta este o componenta importanta in cresterea si dezvoltarea sistemului imunitar al copiilor. In acest sens, o categorie de alimente benefice sunt cele care au in continut prebiotice, cum sunt lactatele, dar si rosiile, ceapa, sparanghelul, usturoiul si anghinarea, care contribuie la cresterea capacitatii naturale de autoaparare a organismului copiilor.

Lupta impotriva virusurilor, bacteriilor sau a altor tipuri de germeni cauzatori de boli nu se sfarseste niciodata. Indiferent ca este iarna, vara, primavara sau toamna, sistemul imunitar al copilului are nevoie tot timpul de aliati nutritionali puternici, pregatiti sa faca fata cu succes agresorilor care atenteaza la sanatatea lui. Destul de des, copilul pune mana pe diverse obiecte, pe jos, iar unele virusuri pot rezista perioade indelungate pe aceste obiecte.

Practicarea unui sport precum inotul este benefic copilului pentru cresterea imunitatii acestuia, deoarece activitatea fizica stimuleaza circulatia sanguina, si implicit celulele sistemului imunitar. Urmare a acestui fapt, copilul va avea pofta de mancare si va dormi bine. Somnul suficient este o alta componenta esentiala pentru intarirea sistemului imunitar al copilului.

Unde puteti sa va inscrieti la cursuri de inot:

Clubul de inot organizeaza cursuri de inot pentru copii si adulti la nivel de grup sau cu antrenor personal. Clubul va pune la dispozitie mai multe locatii in care puteti sa invatati sa inotati indiferent de varsta sub asistenta unui antrenor de inot cu studii superioare sau kinetoterapeuti cu experienta in domeniu.

Cursurile de inot sunt organizate in:

  1. Bazinul Facultatii Carol Davila
    (Cotroceni: Eroii Sanitari nr.8)

  2. Bazinul din Complexul Olimpia
    (Iancului: Sos. Iancului nr. 128A)

  3. Bazinul Clubului Steaua Bucuresti
    (Bulevardul Ghencea nr.35)