Cursuri de perfectionare inot iarna

Cursuri de perfectionare inot iarna

Tot mai mulţi copii din clasa de mijloc dezvoltă probleme de sănătate datorită faptului că sunt crescuţi aproape „în captivitate” de părinţii hiper-protectori.

Avertismentul vine din partea specialistilor în psihologie clinică. Ei au explicat că mulţi copii care cresc într-o cultură tot mai „paranoică”, deoarece adulţii din familie, încercând excesiv să-i protejeze, până la urmă fac din ei nişte fiinţe neajutorate, incapabile de a face faţă dificultăţilor vieţii.

Ocaziile în care eşuezi sunt adesea experienţele cele mai intense din care poţi învăţa. Evident, nu spunem că ar trebui pur şi simplu să-i lăsăm pe toţi copii să greşească şi să-i ducem, în schimb, să se dea cu skateboard-ul şi să urce pe munte singuri, dar acest fenomen pune în discuţie sistemul de învăţământ şi modul în care ne educăm copiii.

Aceşti copii supra-protejaţi ajung să clacheze chiar dacă sunt extrem de inteligenţi şi e foarte îngrijorător faptul că există o generaţie de copii şi tineri care sunt atât de lipsiţi de rezistenţă emoţională, a spus psihologul.

Inotul este recomandat iarna

Dincolo de beneficiile generale ale sporturilor pe timp de iarna, iata cateva motive pentru care atat medicii pediatri, cat si parintii care au vazut rezultatele inotului in sezonul rece recomanda practicarea acestui sport pe timp de iarna:

1. Copilul care merge la inot iarna isi intareste sistemul imunitar. Dupa ce incep sa mearga regulat la bazin si in sezonul rece, copiii racesc mai rar si sunt mai rezistenti in fata virusurilor.

2. Isi dezvolta abilitatea de a se adapta rapid la schimbarile de temperatura. In timpul orei de inot, copilul face diverse exercitii si sarituri, iar corpul lui trece printr-un proces de adaptare la schimbul de temperatura dintre mediul umed si uscat.

3. Inotul imbunatateste circulatia sangvina, ceea ce face ca sensibilitatea la temperaturile scazute sa se reduca. Copilul nu va mai avea mainile si picioarele reci si se va simti mai confortabil chiar si la temperaturi scazute.

4. In sezonul rece, bazinul este mai liber, astfel incat instructorii de inot se pot ocupa mai mult de fiecare copil in parte, inclusiv in timpul sedintelor de inot de grup.

5. Mersul regulat la inot tot timpul anului, indiferent de anotimp, inseamna un stil de viata sanatos pentru copilul tau, atat de necesar pentru a-si asigura o sanatate puternica pe termen lung.

Cursuri de perfectionare inot iarna ?

 Cele mai importante elemente avute in vedere la cursurile de perfectionare inot pe timpul iernii pentru copii:

  • Stabilirea particularitatilor individuale ale tehnicilor.
  • Stabilirea cailor de perfectionare a tehnicii in scopul practicii sportive ulterioare.
Inot cu labele
Cursuri de perfectionare inot iarna

Procesul de perfectionare in inot depinde de mai multi factori:

  • gradul de dificultate (complexitate) a procedeului tehnic
  • cantitatea si organizarea exersarilor
  • aptitudinile motrice ale elevilor

Obiectivele cursurilor de perfectionare inot:

– efectuarea exerctitiilor in intregime cu toate detaliile de tehnica;
– efectuarea unor parti separate ale exercitiului si a unor exercitii suplimentare corespunzatoare;
– determinarea sarcinilor complexe in raport cu capacitatile in vedearea realizarii unor performante din ce in ce mai inalte si planificarea mijloacelor corespunzatoare.

Preturile cursurilor de perfectionare inot pe timpul iernii:

  • 300 lei – 8 sedinte (nivel de grup)

  • 400 – 12 sedinte (nivel de grup)

  • 550 – 8 sedinte (antrenor personal – maxim 3 copii)

  • 750 – 12 sedinte (antrenor personal – maxim 3 copii)

  • 750 – 8 sedinte (antrenor individual – 1 singur copil)

Initiere inot:Perfectionare:Personal Trainer:
contact-Gabi-Pitigoicontact-Silviu-Petrescu

Calea către perfectionare in inot nu este doar aceea de a pune mai multa energie la dispoziţie prin formare, ci creşterea eficienţei energetice, a miscarilor si a fortei psihice. Aceasta din urma impreuna cu forta de munca impinge spre limitele maxime rezistenta respiratorie, cardiovasculara si musculara deschizand drumul spre succes.