Ce mancam inainte de inot ?

Ce mancam inainte de inot ?

Mancarea ne da energie, iar fara ea suntem slabiti si nu ne dezvoltam musculatura corect. Copiii au nevoie de hrana suplimentara la orele de inot pentru ca sunt deobicei in crestere. Cand facem sport, nevoia de a manca este mai mare deorece consumul energetic este mult mai ridicat. Tocmai de aceea unii parinti isi aduc copiii la inot pentru a le creste pofta de mancare. Rationamentul este foarte corect, miscarea in apa solicitand multa energie. Copilul dupa 1-2 saptamani are cu totul alta abordarea a meselor. Va manca mai bine si mai spornic.

Ce mancam inainte de inot

Ce mancam inainte de inot

Dar cum este bine sa mananci ?
Inainte de orele de inot ? Cu cat timp inainte de cursurile de inot ? P
rofesorii clubului nostru, doctori in Educatie Fzica si Sport, spun ca este este recomandat sa mancati cu minim o ora inainte, deoarece organismul are nevoie de timp pentru a digera mancarea. Organismul aloca multa energie acestui proces si de aceea, dupa ce am terminat de mancat avem senzatia ca suntem obositi si ca ne miscam foarte greu. Este bine ca copii d-voastra sa manance inainte de orele de inot alimente usoare, in special fructe sau legume, poate si putina carne usoara, pui sau peste, dar fierte si nu prajite. Este bine sa evitati mancarurile greu digerabile, mancarurile grase, picante, ouale, maioneza sau fasolea inainte de cursurile de inot.


Ce se intampla daca nu respectati aceste indicatii?
Starea dumneavoastra poate varia de la indispozitie pana la indigestie, diaree sau poate chiar voma. Hai sa acordam orei de inot, atentia necesara, astfel incat sa ne simtim bine cand intram in bazin.

Related Posts