Lectii de inot pentru gravide

Lectii de inot pentru gravide

Lectiile de inot te vor ajuta sa te pastrezi in forma pe tot parcursul sarcinii. Aceste lectii de inot trebuiesc facute sub indrumarea unui kinetoterapeut printr-un program de exercitii de gimnastica acvatica. Aceasta activitate este foarte benefica, mai ales in ultimul trimestru, cand corpul tau devine din ce in ce mai greoi.

Lectii de inot pentru gravide

Lectii de inot pentru gravide

Ce beneficii vei avea? In primul rand ti se va imbunatati circulatia sanguina uterina, un aspect foarte important care influenteaza dezvoltarea sanatoasa a micutului tau. De asemenea, circulatia de intoarcere a sangelui spre inima va fi mult usurata, fapt ce contribuie la stabilizarea tensiunii arteriale.

Deoarece sunt mult mai complexe fata de miscarile efectuate in mediul terestru, miscarile in apa elimina pericolul de supraincalzire, motiv pentru care edemele se vor atenua. Presiunea exercitata ajuta la resorbtia si eliminarea apei din tesuturi. Daca nu stii sa inoti, nu te ingrijora. Antrenorul sau kinetoterapeutul te va insoti in bazin iar tu vei purta fie o centura care te va tine la suprafata fie o bagheta pusa sub brate pentru a putea efectua exercitiile ncesare in bazin.

Related Posts