Cursul de inot pentru copii sau adulti

Cursul de inot ca termen general reprezinta un mod eficient de educatie si organizare a timpului liber. Fiecare parinte este subiectiv si isi indruma copilul catre o activitate pe care o considera potrivita pentru acesta. Este foarte important sa se tina cont de parerea celor mici, acestia trebuie sa aleaga ceea ce le face placere pentru ca mai apoi sa prezinte o reala inclinatie. Alegerea ar trebui facuta dupa o prealabila observatie a aptitudinilor, inclinatiilor, preferintelor si posibilitatile celor mici. Trebuiesc luate in considerare: varsta, sex-ul, deprinderile motrice, calitatile motrice, atitudinile, etc. (Lista poate continua in functie de cursul aflat in discutie.)

Pentru stabilirea acestor detalii este nevoie de comunicarea parinte – profesor, respectiv profesor-copil prin evaluarea rezultatelor, inscrierea la diferite concursuri si observarea atitudinii copilului fata de curs. In concluzie se poate afla cu usurinta ce anume i se potriveste fiecaruia.

Cursul de inot pentru copii
Cursul de inot pentru copii

In cazul cursurilor de inot metodele de invatare trebuie sa  tina cont de psihologia copilului, sa se urmareasca adaptarea la mediul acvatic, apoi invatarea miscarilor de baza ale inotului – de la simplu la  complex si de la usor la greu– finalizand programul de lucru in functie de posibilitatile copilului cu invatarea si perfectionarea miscarilor.Trebuiesc excluse metodele dure prin care copii sunt fortati sa invete sa inoate, deoarece acestia pot deveni speriati sau chiar traumatizati dupa cateva ore de lucru.