Cum invatam copiii sa inoate ?

Exista multe intrebari pe care un parinte si le poate pune atunci cand doreste sa isi inscrie copilul la inot pentru ca acesta sa invete sa inoate. Majoritatea intrebarilor suna in felul urmator:

  • Care sunt costurile unui curs de inot si cum se va desfasura acesta

  • Unde va trebui sa va prezentati prima oara ?

  • In cate sedinte va invata copilul sa inoate ?

  • Cum si cand va invata copilul sa inoate

  • Care sunt riscurile sa pateasca ceva ?

Pentru inceput trebuie sa alegeti un bazin de inot:

Pe paginile respective veti gasii informatii cu privire la locatia aleasa si preturile specifice. Sunati la numarul de telefon de pe pagina de contact sau completati formularul pentru a beneficia de reducere ! Prezentati-va la bazin cu copilul d-voastra pentru a face plata la receptie si inceperea cursurilor de inot.

Inceputul orelor de inot:

La orele fixe in vestiar membrii clubului de inot vor prelua copii. Acestia vor fi asezati pe marginea bazinului asteptand in liniste sfaturile antrenorilor. In cazul alegerii unui antrenor personal aceste lucruri pot fi stabilite de comun acord cu parintele. Ora se termina inainte cu 5 minute de inceperea urmatorului curs de inot. Copii vor fi adusi in vestiar de catre antenori, de unde vor fi preluati de parinti.

Supravegherea copilului la cursurile de inot:

Parintii au posibilitatea de a isi urmarii copilul pe toata durata sedintei, de la geam, sau din camera special amenajata cu camere de vedere si televizoare care moitorizeaza si inregistreaza intreaga activitate a bazinului.

Cand va invata copilul sa inoate ?

Cum invatam copiii sa inoate

Cum invatam copiii sa inoate

Copilul poate sa invete sa inoate din primele sedinte de inot daca acesta nu are teama de apa, este atent si receptiv. Totodata, acesta poate invata mai greu daca starea lui de constienta si de frica este foarte crescuta iar apa il face sa se simta intr-un mediu nesigur. Antrenorii se vor baza pe metode care tin de psihologia copilului in aceste cazuri iar copilul va invata sa inoate intr-un numar mai mare de sedinte dar fara riscul de a prinde frica de apa si de a nu isi mai dori sa mai vina la bazin. Principiul nostru este sa facem copii sa prinda drag de aceasta activitate pentru ca mai apoi sa poata invata cu placere. Sunt excluse cazurile in care copii sunt tinuti cu forta in apa, aruncati in apa fara voia lor, sau obligati sa faca lucruri pe care nu si le doresc. Antrenorii de inot pot insista numai prin conversatii,  printr-o motivare la sfarsitul orei sau in timpul acesteia prin joaca. Exista totusi si parinti care isi doresc includerea metodelor aspre pentru o eficienta “mai buna” si o invatare “mai rapida”.  Antrenorii nostrii pot tine cont de anumite sfaturi dupa o prealabila conversatie cu parintele pentru a intelege exact situatia, iar in final antrenorii pot deveni mai exigenti cu scopul integrarii copilului in performanta, antrenamentele devenind mai grele urmarindu-se cu atentie evolutia copilului si satisfactia acestuia de a continua cursurile. Deasemenea singurele pedespe “aspre” pe care le poate avea un antrenor in cazul copiilor neascultatori sunt exercitiile de forta pe uscat (genoflexiuni, flotari, etc.) si comunicarea cu parintele. Foarte rar se ajunge ca un copil obraznic si neascultator sa fie trimis acasa mai devreme datorita lipsei de bun-simt fata de ceilalti colegi sau antrenori.

Exista riscuri la orele de inot ?

Riscurile ca un copil sa pateasca ceva pe marginea bazinului sunt inexistente atat timp cat copilul urmeaza sfaturile antrenorilor. Sunt cateva reguli foarte simple pe care toti membrii clubului le repeta neincetat:

  • Sa nu se alerge pe marginea bazinului,

  • Sa nu se sara fara voia antrenorilor

  • Sa nu plece din bazin (chiar si la toaleta) fara a intreba antrenorul

In cazul copiilor cu deficiente fizice sau de comportament, este bine ca lucrurile sa fie discutate cu un antrenor specialiazat (kinetoterapeut), pentru a preveni ori ce situatie neplacuta.

Nu au existat cazuri in cei 7 ani de functionare a clubului pana in prezent in care un copil sa pateasca ceva rau pe marginea bazinului (cazaturile in fund din neatentie se exclud). Pana in ora 21:00 (ora terminarii cursurilor cu copii) pe marginea bazinului se afla o echipa de cel putin 10 membrii formata din de antrenori de inot in apa, salvamari pe uscat, kinetoterapeuti si profesori universitari, care in fiecare an sunt prezenti la cursurile de prim-ajutor au atestat de instructor sportiv / atestat salvamar / diploma de kinetoterapeut etc.

Puteti adresa mai multe intrebari clubului completand formularul de pe pagina de contact.

Related Posts