Cum poate afecta aceasta pandemie inotul in bazin?

Poate fi transmis COVID-19 prin apă?

„Este de fapt un virus respirator”, spune Roberta Lavin, profesoară de medicină la Colegiul de asistență medicală al Universității din Tennessee, ceea ce înseamnă că virusul este transmis prin picături minuscule de scuipat și mucus, care pot fi expulzate la tuse și strănut. Aceste picături pot fi detectate rapid de la o persoană la alta, provocând o infecție după ce virusul intră în ochii, nasul sau gura unei persoane.

Am inchis bazinele de inot

Deși acesta este mijlocul tipic de transmitere, știința încă rezolvă detaliile acestui nou coronavirus: „Rămâne întrebarea despre toate modurile de transmisie, pe care nu le știm în acest moment. Cu toate acestea, nu se crede că este transmis prin apă “, spune Lavin.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au raportat pe 10 martie că „virusul COVID-19 nu a fost detectat în apa de băut. Metodele convenționale de tratare a apei care utilizează filtrarea și dezinfectarea, precum cele din majoritatea sistemelor municipale de apă potabilă, ar trebui să elimine sau să inactiveze virusul care provoacă COVID-19. “