Atack Team este alaturi de copiii speciali

Nu oricine ajunge campion la inot, orice sportiv de performanta stie ca este nevoie de multa munca si ambitie. Aceasta munca si ambitie pentru unii a inceput din primele zile de viata, iar la concursuri ei ne demonstreaza de fiecare data ca nu exista campioni pe masura lor, pentru ca ei sunt un alt tip de camiponi. Ei sunt acei campioni speciali. 

Copiii cu sindrom Down au demonstrat ca si ei pot fi campioni la inot. Si ei pot fi castigatori !

Peste 50 de copii si tineri beneficiari ai asociatiei Down Bucuresti  au avut acces la sedinte terapeutice de înot si cursuri de inot in bazinul Carol Davila in urma carora au invatat sa inoate pentru o competitie de inot. Sedintele de inot au fost necesare dezvoltarii lor armonioase. Conditiile acestor cursuri de inot din cadrul bazinului Carol Davila au fost speciale, copiii beneficiand de asistenta campionilor nationali care isi desfasoara activitatea ca antrenori de inot la Atack Team. In urma acordului cu membrii clubului, ce gestioneaza bazinul, copii au participat la cursurile de inot de doua ori pe saptamana cate doua ore. In data de 20 martie 2016 a fost organizata competitia de natatie, alaturi de Special Olympics Romania, unde participantii la proiect au demonstrat abilitatile dobandite si s-au intrecut cu alti invitati, fiind rasplatiti cu diplome si medalii.

Timpul nu a fost factorul decisiv pentru departajare asa cum suntem obisnuiti, pentru ca mai important decat rezultatul afisat pe cronometru este finalizarea cursei cu „obstacolele” pe care doar cei speciali le intalnesc.

Clubul Atack Team multumeste tuturor persoanelor care au ajutat la desfasurarea si organizarea acestui concurs. Fara ajutorul vostru obstacolele ar fi fost mai multe.

Ce este sindromul Down ?

Boală genetică cromozomială ce afectează aproximativ unul din 1.000 de copii, sindromul Down descris  prima oară, în anul 1866, de medicul britanic John Langdon Down. În 1959, pediatrul şi geneticianul francez Jérôme Lejeune a descoperit că sindromul Down este cauzat de prezenţa unui cromozom 21 suplimentar, rezultând astfel un număr de 47 de cromozomi, faţă de 46, câţi are un om în mod normal. Persoanele cu sindrom Down au trăsături fizice şi caracteristici distincte şi, deşi este permanent, majoritatea celor afectaţi, beneficiind de o îngrijire adecvată, pot duce o viaţă normală şi activă.