Inotul pentru copii

Inotul pentru copii

Varsta ideala pentru a incepe inotul pentru copii este la 4 ani, atunci cei mici sunt asteptati de antrenori la cluburile de inot. Sub aceasta varsta, majoritatea copiilor nu au capacitatea de a executa corect miscarile de inot, o fac mai mult instinctiv, in joaca, existand totusi exceptii. Inotul este singurul sport recomandat de specialisti copiilor în varsta de pana la 10 ani.

Motivul: in mediu acvatic muschii si articulatiile se pun in miscare fara a fi nevoite sa suporte vreo greutate sau presiune, se obtine o crestere armonioasa, echilibrata a copilului, o buna coordonare a miscarilor.

Bazinul Facultatii de Medicina Carol Davila

Inotul pentru copii in Bazinul Facultatii de Medicina Carol Davila

Capacitatea respiratorie creste, plamanii se dezvolta cel mai bine in acest mod, consecinta fiind o mai buna oxigenare a sangelui, cu efecte benefice, mai ales la nivelul creierului. Copiilor care sufera de astm le este recomandat in mod special sa mearga la cursuri de inot, frecventa crizelor de astm scazand considerabil in urma dezvoltarii capacitatii respiratorii. Copilul tau petrece prea mult timp in fata calculatorului sau a televizorului? Acest lucru afecteaza negativ atat mintea cat si corpul sau. O metoda de a contracara aceste lucruri este sa-l aduci la bazin unde sa ia lectii de inot cu instructorii nostri specializati.

Inotul ajuta copii sa se dezvolte

Inotul pentru copii va creste increderea in sine a copilului, deoarece in cadrul lectiilor de inot se cultiva un comportament concentrat catre atingerea de obiective si apare satisfactia reusitei. Prin tehnicile folosite, instructorul de inot stimuleaza si dezvolta atentia si concentrarea copilului.  Astfel se dezvolta functiile cognitive ale micutilor, atat de necesare in procesele de invatare.

Lectiile de inot pentru copii dezvolta pozitiv personalitatea copilului: psihicul este modelat în aşa fel incat se va obisnui cu munca urmata de reusita, iar micutul tau va fi ghidat de ambitie in orice actiune. O activitate care necesita timp, rabdare si pricepere pedagogica, alegerea metodelor prin care copilul invata procedeele de inot ramane la latitudinea antrenorului sau instructorului specializat, acestia fiind singurii care ii pot invata pe copii corect tehnicile de natatie.

Ce nu ar trebuii sa faca parintii !

Sunt parinti care doresc sa-si invete singuri copiii sa inoate, dar specialistii ii avertizeaza ca micutii isi formeaza astfel niste deprinderi care nu sunt nici corecte, nici eficiente. Copiii care invata sa inoate fara antrenor, cu ajutorul parintilor, prietenilor sau singuri ajung de cele mai multe ori sa inoate incorect, într-un mod care ii solicita inutil si ii oboseste, deprinderile gresite fiind apoi mai greu de corectat.

Ce pot face parintii ?

Parintii pot desfasura foarte bine activitatea de acomodare a copilului in mediul acvatic, joaca in apa, balaceala si relaxare, insa partea de initiere in tehnica inotului trebuie facuta de catre un specialist in domeniu.

Unde puteti sa inscrieti copilul la inot pentru a fi in siguranta ?

Cursuri de inot pentru copii la Olimpia

Bazinul de inot Olimpia

Bazin de inot Olimpia – Langa Mega Mall Bucuresti, in zona Iancului.

 • Adresa bazinului: Sos. Iancului nr. 128A, sector 2 Bucuresti ( in apropiere de Mega Mall)

 • Preturi agrement: abonament 250 lei pentru 8 sedinte

 • Preturi cursuri de inot: 250 lei 8 sedinte, 300 lei 12 sedinte

 • Program bazin: de luni pana vineri 17:00-21:00

  Mai multe informatii despre bazinul de inot Olimpia

Cursuri de inot pentru copii la Carol Davila

Bazinul Facultatii de Medicina Carol Davila

Bazinul Facultatii de Medicina Carol Davila – in Cotroceni

 • Adresa bazinului de inot: Str. Eroii Sanitari nr.8 –  in cartierul Cotroceni (zona Eroilor)

 • Preturile abonamentelor de inot: 300 lei / 8 sedinte; 400 lei / 12 sedinte.

  Mai multe informatii despre bazinul Carol Davila

Cursuri de inot pentru copii la Steaua

Bazinul de inot Steaua

Bazin de inot Steaua – Clubul Armatei, in Ghencea nr.35

 • Adresa clubului Steaua: Bd.-ul Ghencea nr.35, sector 6 Bucuresti.

 • Program: de luni pana vineri 16:00-20:00

 • Tarife de intrare: abonament 12 intrari 450 RON

  Mai multe informatii despre bazinul de inot Steaua

Related Posts