Cursuri inot copii – etapele necesare

Cursuri de inot pentru copii
Cursuri de inot pentru copii la scoala 25

Ce trebuie sa stii la cursurile de inot pentru copii

Copiii si apa pot crea o simbioza perfecta. Totusi, nu trebuie sa speriem copilul prin folosirea unor metod dure, cum ar fi aruncarea copilului in apa pentru  „a-i invinge teama” de apa. O asemenea experienta poate fi traumatizanta pentru micuti, acestia dezvoltand ulterior o aversiune fata de apa sau fata de bazinele de inot pentru o perioada lunga de timp, daca nu chiar pentru totdeauna. Cateva obsevatii personale privind cursurile de initiere inot:

Alegerea nivelului apei pentru copil trebuie sa fie primul pas in invatarea inotului la aceste varste mici. Este necesara apoi obisnuirea copilului cu scufundarile sau mai usor sa se simta confortabil cu apa pe fata prin jocuri.

Miscarea de picioare craul si/sau spate este urmatorul element care se invata. Bataia picioarelor este mult mai naturala si mai usor de controlat. Sicronizarea bratelor si a picioarelor poate fi prea dificila la aceasta varsta frageda. Miscarea de picioare se invata din asezat pe marginea bazinului sau din apa la bara. Nu trebuie neglijat nici exemplul personal (demonstratia care trebuie neaparat insotita de explicatie) sau repetarea elementelor pe uscat. Deasemenea, daca conditiile permit folosirea materiale ajutatoare (plute, baghete, aripiaoare etc) este excelenta si chiar recomandata.

Introducerea capului in apa nu trebuie grabita. Acest lucru poate fi piatra de incercare in invatarea inotului corect. Folosirea jocurilor sau introducerea fetei in apa mai intai constituie mijloacele acestei deprinderi. Dupa ce copilul introduce capul in apa, are tendinta sa-si foloseasca mainile pentru a indeparta apa de pe fata (ochi). Incercati sa-i obisnuiti sa renunte la aceasta obisnuinta spunandu-le ca daca tin ochii deschisi sub apa, nu vor mai avea nevoie sa-si stearga fata.
Consolidarea deprinderilorFiecare element al tehnicii trebuie repetat astfel incat copilul sa-si formeze deprinderi corecte si stabile. Insusirea si Repetarea elementelor de tehnica se face atat segmentar cat si global, pentru ca rezultatul final trebuie sa fie o miscare executata global si nu doar, spre exemplu, o buna miscare de picioare, dar o respiratie incorecta care sa strice aliniamentul corect al corpului pe apa atunci cand copilul respira.

Dupa ce copilul reuseste sa execute bataia de picioare cu usurinta, copilul intelegand chiar ca aceasta este mijlocul de propulsie in apa, conducem copilul spre experienta unei scufundari subacvatice totala a intregului corp. Totodata, el invata sa-si tina respiratia sub apa, dar si sa respire corect, cu expiratie in apa, si inspiratie la suprafata, specifica inotului eficient.

Respiratia in timpul inotului este un factor la fel de important. O respiratie incorecta determina pe langa o tehnica incorecta si ineficienta si o extenuare prematura pentru copil, el nefiind capabil sa-si regleze o respiratie eficienta si astfel oboseste.

 • Relaxarea in apa invatand procedeul spate

Probabil ca ati observat deja ca puteti pluti pe apa fara absolut nici o miscare. Acest lucru este posibil datorita faptului ca densitatea corpului uman este mai mica decat a apei. Asadar putem folosi acest aspect, invatand in paralel cu miscarea de picioare craul si pe cea de picioare spate. Astfel vom alunga monotonia, dar vom constata chiar o “simpatie” mai mare din partea copiilor pentru acest procedeu deoarece respiratia se realizeaza mult mai usor, gura si nasul fiind peste nivelul apei. Deasemenea vor aprecia si faptul ca “nu le mai intra apa in ochi”. Miscarea de picioare fiind in esenta miscarea de picioare craul dar executata invers, putem considera pluta pe spate ca un exercitiu pentru invatarea miscarii de picioare craul.

 • Joaca, jocul, distractia

Pentru ca invatarea inotului se face inca de la varste foarte mici, nu trebuie sa uitam ca avem de-a face cu copii si nu cu adulti. Fiecare lectie trebuie sa cuprinda jocuri, intrega lectie de inot trebuie sa fie conceputa ca un joc, altfel copilul se va pluictisi, iar receptivitatea sa va scadea. Jocul este cel mai bun mijloc de a cuceri atentia unui copil. Folositi-l cu incredere! Distrati-i pe copii si parintii va vor aprecia munca, altfel.

Miscarea de brate trebuie sa fie prezentata mai intai pe uscat. Copilul trebuie sa-si formeze o reprezentare kinetica corporala a miscarii, reprezentare pe care apoi sa incerce s-o reproduca in mediul acvatic. Miscarea trebuie mult simplificata, punandu-se accentul pe tractiunea in apa si pe obisnuinta de a realiza faza de revenire cu bratul relaxat. Se va folosi ca exercitii ajutatoare, inotul fara respiratie. In cadrul inotului fara respiratie nu trebuie sa uitam de faptul ca efortul este unul anaerobic si necesita o pauza mai mare pentru revenire.

Lectia dureaza cat una obisnuita de educatie fizica si trebuie sa cuprinda toate momentele acesteia (incalzire, lectia propriu-zisa si revenirea organismului dupa efort), dar adaptate la specificul inotului. Sunt de preferat lectiile scurte, intinse pe o perioada mai mare de timp, decat cele dese, intensive care vor extenua copilul, inca neobisnuit cu un efort intens.

Cum ne apucam de inot ?
Faceti o rezervare, alegeti un bazin de inot si inscrieti-va al cursurile de inot.

Suntem la Dispoziția Ta!
Contactează-ne pentru Înscrieri și Detalii!

Suntem aici să vă facem pasul către lumea înotului cât mai ușor și mai confortabil posibil! Echipa Atack Team este gata să vă răspundă la orice întrebări și să vă sprijine în procesul de înscriere.

Bazinul Scolii nr. 190 – sector 4
 Strada Nițu Vasile Nr. 16, Berceni

0761 633 663 / 07222 01 666 

Bazin scoala 190 - Bazin inot sector 4 - Piata Sudului, Berceni
Bazin scoala 190 – sector 4, Piata Sudului, Berceni

Bazinul scolii nr. 190 se afla in apropierea statiei de metrou Piata Sudului, langa mall-ul Sun Plaza, in cartierul Berceni din sectorul 4. Bazinul se afla in curtea scolii 190 pe strada Vasile Nitu nr.16. Acesta este cel mai nou bazin de inot, inaugurat in 2021, al-2-lea din Romania care respecta standardele FINA fiind primul bazin de 25 de metri omologat in tara.

Bazin inot Scoala nr.25 sector 2
Strada Ghinea Brătăşanu nr. 7, Colentina

0761 633 663 / 0723 0000 50

Bazinul scolii Gimnaziale 25
Bazin inot Scoala 25 – sector 2

Bazinul de înot se află in apropierea statiei de metrou Obor, într-o clădire nouă, construită lângă Școala nr.25 din sectorul 2. Bazinul de înot are o adâncime variabilă între 1,20 şi 1,80 m şi o dimensiune de 25 x 12,5 m. Este prevăzut cu 5 culoare de 2,5 m lăţime şi cu blocstarturi la capătul de 1,80 m adâncime în conformitate cu normele europene.

Bazin inot Carol Davila sector 6
B-dul Eroii Sanitari nr.8, Cotroceni

07222 01 666 / 0723 0000 50

Bazinul Facultatii de Medicina Carol Davila
Bazin inot Carol Davila – sector 6

Bazinul Facultatii de Medicina Carol Davila este situat langa spitalul municipal, in zona Eroilor, cartierul Cotroceni. Adresa exacta a bazinului de inot Carol Davila: B-dul Eroilor Sanitari nr. 8 sector 6, zona Eroilor, cartierul Cotroceni. Aici se organizeaza cursuri de inot pentru copii & adulti.

  Nume si prenume*

  Adresa de email*

  Telefonul*

  La ce bazin doriti sa va inscrieti*

  Tipul abonamentului* pentru

  Alte informatii necesare ?

  Telefoane:

  Email:

  07222 01 666

  0723 0000 50

  0761 633 663

   

  atackteam@inot-sport.ro

  inot.sport@gmail.com

     Atack Team pe Youtube   Inscriere cursuri inot

   

  Daca exista nelamuriri sau doriti mai multe informatii accesati pagina celor mai frecvente intrebari. Aici gasiti raspunsuri cu privire la cursurile de inot sau bazinele de inot in care ne desfasuram activitatea.

  Fii la curent cu ultimele noutati!
  Aboneaza-te la newsletter: