Antrenor inot personal adulti
Antrenor inot personal adulti

Coronavirus: Cursurile de inot, o activitate sigura

Cursurile de inot, reprezinta o activitate sigura

Epidemia cu coronavirus (COVID-19) reprezinta atat o problema sanitara in Romania, după ce s-a răspândit rapid in toata lumea. Totusi acest virus la fel ca si ceilalti, nu este rezistent la clor și la temperaturi ridicate, de aceea bazinul de inot reprezinta unul dintre cele mai sigure medii in care se pot desfasura activitati sportive. Specialiștii au dat asigurări că înotul în bazin este sigur în această perioadă, dacă sunt respectate condițiile minime de tratare a apei cu clor și condițiile de temperatură la cursurile de inot.

  • Dezinfectarea apei din bazinul de inot cu clor reprezinta o protectie foarte buna împotriva coronavirusului.

  • Temperatura ridicata si umiditatea din bazin scade considerabil rezistența coronavirusului

Bazin inot Carol Davila
Bazin inot Carol Davila Bucuresti

Coronavirus: Cursuri inot,  activitate sigura pe timpul pandemiei:

”Virusologii confirmă: Nu există nici un risc specific de infectare în băi publice. Clorul și căldura sunt dușmani naturali ai virusurilor”

Intr-un comunicat oficial transmis de European Waterpark Association E. V. c in data de 07.03.2020 in jurul subiectului Coronavirus specialistii raspund incertitudinilor legate de vizitele la bai pubice si saune:

Nu există nici un risc specific de infecție în băi, dimpotrivă: clorul și căldura sunt dușmani naturali ai virusurilor. În apa din piscină, virusurile nu au, prin urmare, nici o șansă de supraviețuire”.

Potrivit unui raport publicat de Stuttgarter Zeitung, pe 6 martie, Dr. Katja Rothfuß, medic senior și coordonator al unităţii speciale de izolare de la spitalul Robert Bosch din Stuttgart, nu vede în băi şi piscine  “nici un risc crescut de infecție cu Coronavirus”. Clorinarea apei din piscină provoacă moartea virusurilor, adaugă Matthias Trautmann de la spitalul Stuttgart în raport. În plus, “diluarea a câteva virusuri în mai mult de o mie de litri de apă din piscină este atât de mare încât infecția nu este posibilă”.

Bazinul de inot nu este un loc specific de infecție cu un risc mai mare spun specialistii: „Într-o piscină sau bazin de inot se adaugă şi temperatura. Știm că coronavirusurile, ca toate celelalte virusuri de gripă, iubesc frigul și nu tolerează căldura bine.“

Prin urmare, inotul in bazin sau inscrierea la cursurile de inot nu este asociată cu un risc crescut în cazul în care regulile generale de igienă sunt respectate; dimpotrivă, specialistii chiar recomandă înotul regulat deoarece acesta întăreste sistemul imunitar si poate preveni răcelile și alte boli infecțioase