Cursuri inot copii incepatori

Cursuri inot copii incepatori

Stabiliti un program pentru lecțiile de inot

Dacă doriti ca copilul dumneavoastra sa ia lecții de inot, este normal să stabiliți un program al sesiunilor de înot in functie de timpul pe care il aveti si disponibilitatea dorita. Dacă doriti sa invete mai multe lucruri într-o singură zi este nevoie de o asistenta mai bune pentru ca un antrenor de inot sa se ocupe in mod special de o mini-gurpa formata din maxim 3 copii sau individual pentru copilul d-voastra. Incercati sa tineti minte programul cursurilor de inot si zilele când veți avea o lecție și respectați-l. Copiii trebuie sa invete cel putin o jumătate de oră de înot în fiecare sesiune. Este o perioadă optimă de timp pentru a menține copiii implicați.

Acomodarea cu apa

Familiarizarea cu apa se face sub atenta supraveghere a instructorilor nostri, ce sunt inarmati cu multa rabdare si intelegere pana cand copiii deprind gesturile motrice si se simt curajosi si pregatiti sa porneasca singuri la drum.

Le oferim copiilor suport didactic, metodologic si psihologic pe tot parcursul calatoriei acvatice. Misiunea noastra este sa oferim cele mai bune cursuri de inot pentru copiii. Pentru ca acomodarea cu apa sa fie cat mai simpla, copiii beneficiaza de materiale ajutatoare precum: • plute • baghete • centuri

Usor, usor, incercam ca aceste materiale sa nu mai fie necesare. Fara sa ii fortam sau sa ii costrangem, ii incurajam pe cei mici ca pot inota si fara ajutorul acestora.

Invatarea miscarilor de picioare

Lecțiile de înot pentru copii încep, de obicei, cu lovirea picioarelor. Din fericire acest lucru este destul de usor iar copiilor le place. Acestia trebuie sa se tina pentru inceput de marginea bazinului  și să dea cu picioarele cât mai drepte posibil. Apoi pot folosi pluta pentru a face acelasi lucru. Mulți copii își lasă picioarele să se scufunde, așa că este important să sa fie ajutati să își echilibreze corpul mai întâi pentru a invata asa cum este corect.

Invatarea respiratiei la inot

Odată ce copilul stăpânește loviturile, trebuie sa invete să sufle aerul în apă. Puteți face acest lucru chiar și în baie acasă. Rugați-l să-și țină respirația și să-și așeze gura în apă. Este posibil ca mulți copii să nu reusesca imediat in aceasta lectie, acomodarea cu respiratia la inot depizand si de organismul fiecarui copil. Pentru a-i incuraja, antrenorii demonstreaza in fata lor sau chiar cer ajutorul atlor copii varsta apropiata pentru a demonstra ca nu este foarte greu.  Ochelarii de înot pentru copii sunt perfecti în această etapă – micuții cred că sunt cool și îi lasă să vadă sub apă.

Invatarea miscarilor de brate la lectiile de inot

Odată ce se simt confortabil să-și pună fața în piscină, copiii trebuie sa invete să-și folosească brațele și să se deplaseze prin apă. Pentru copiii cu o rezistenta scazuta, labele de inot reprezinta un ajutor foarte eficient. Loviturile alternative ale picioarelor vor fi foarte eficiente iar miscarile de brate vor iesi mult mai bine pentru inceput cu un plus de increere. După un timp, copiii vor descoperi la lectiile de inot că folosirea brațelor și a picioarelor împreună este un lucru normal.

Cursuri inot copii distractive
Cursuri inot copii distractive

Distractia la inot nu trebuie sa lipseasca!

Ultimul lucru de care aveți nevoie atunci când încercați să invati copiii sa inoate este ca copilul sa fie plictisit sau sa nu aiba rabdare sa va asculte. Una dintre cele mai bune modalități de a face distractivă învățarea este de a transforma lecțiile de înot într-un joc. Provocați-i să înoate distanțe suplimentare, să înoate printr-un cerc sau pe sub o bagheta, să adune obiecte de pe fundul piscinei. Folosiți jucării și plutitoare și faceți curse pentru a face copilul mai dornic să învețe să înoate. Desigur, copiii sunt în mod natural mai predispuși să nu asculte de un părinte. De aceea, combinarea propriilor ședințe cu lecțiile unui profesor de înot vă va ajuta copilul să progreseze. Fiecare copil este diferit, dar cu cât participă mai mult la cursuri, cu atât învață mai repede.