Cursuri de inot pentru bebelusi

Cursuri de inot pentru bebelusi
Cursuri de inot pentru bebelusi

Cursuri de inot pentru bebelusi

Cursuri de inot pentru bebelusi
Cursuri de inot pentru bebelusi – Aqua Bebe

Copii au felul lor de a vedea lumea si sunt singurii carora nu le este frica de viitor. Isi zidesc fericirea pe visuri iar povestile in care binele invinge raul fac parte din realitatea lor. Toate gandurile marete,toate inventiile cu adevarat importante au izvorat din sufletul unui copil care a visat sa-si depaseasca conditia si sa impresioneze lumea demonstrand astfel ca evolutia societatii depinde de ambitia visului unui copil. Sunt copii care trebuie sa lupte pentru apararea propriilor drepturi, copii pentru care dragostea inseamna atat de mult tocmai pentru ca le lipseste. Acesti copii au nevoie doar de o sansa pentru a-si demonstra valoarea. E atat de greu sa ajungi la sufletul unui copil insa e o aventura care merita intradevar traita. Copii detecteaza artificialitatea, minciuna si egoismul, oricat de mult ai incerca sa-ti maschezi atitudinea. Merita sa lupti pentru a castiga increderea unui copil, caci inima lui e mai pretioasa decat o comoara, mai fragila decat o floare, mai bogata decat intreaga avere a lumii.

Primul an din viata unui copil este crucial in ce priveste dezvoltarea lui – este momentul in care creierul asimileaza ca un burette informatia. Exercitiile fizice obisnuite joaca un rol important si-i ajuta sa-si dezvolte capacitatea de a invata lucruri noi. In mod remarcabil, inotul permite o dezvoltare armonioasa care le confera o buna dispozitie si le dezvolta increderea in sine. Afinitatea pentru apa este prezenta inca de la nastere, insa daca nu este intretinuta este posibil ca un copil sa manifeste frica de apa, incepand cu varsta de 8-13 luni.

Activitatea fizica in apa la cursurile de inot !

Hidroterapia se adreseaza copiilor cu probleme, in vreme ce activitatea acvatica se adreseaza copiilor fara nici o problema. Amandoua functioneaza foarte bine si nu au contraindicatii. Pentru cresterea si stimularea nou-nascutului este necesara o metoda de ingrijire si uneori, de tratament. Ea are ca elemente tehnice masajul, cateva elemente de gimnastica, de chinetoterapie si aceasta parte de hidroterapie sau activitate acvatica sunt componentele metodei. Metoda de ingrijire si tratament pentru nou-nascuti si copii mici

Metoda de ingrijire si tratament pentru nou-nascuti si copii mici

Metoda de ingrijire si tratament a nou-nascutilor si copiilor mici, se adreseaza nou-nascutului echilibrat cardio-respirator. Pentru copiii eutrofici metoda este foarte benefica. Pentru copiii cu risc neuro-motor , prematur, cu diferite afectiuni din nastere metoda este ca o mana cereasca deoarece ajuta la ameliorarea sau rezolvarea unor afectiunii (deformatii pozitionale la nastere, respectiv deformatii ale cutiei craniene, membrelor superioare si inferioare, hernii inghinale si ombilicale, torticolis, elongatie de plex rahial, tetrapareze spastice).

Metoda, conform inregistrari O.S.I.M., are o prima faza de pregatire-masaj, urmata de o faza de chinetoterapie si o faza de hidroterapie, care cuprinde o prima operatiune de transport, in care nou-nascutul, pozitionat pe antebratul terapeutului, cu fata spre palma acestuia, este introdus in apa pe burta, sustinut cu o mana in regiunea occipitala si cu cealalta in regiunea sacrala si ulterior este intors pe spate, in timpul ambelor operatiuni, copilul fiind deplasat prin apa, dupa care este scufundat si lasat liber, si o ultima operatiune de plonjare, in care copilul este impins usor in apa.

Care sunt beneficiile acestei metode?

  • O imunitate pe care copii o dobandesc prin acest gen de exercitii;

  • Cresterea inteligentei emotionale, a capacitatii de concentrare

  • Dezvolta o pasiune pentru diferitele sporturi ;

  • Inotul la o varsta frageda dezvolta increderea in sine si spiritul de independenta;

  • Dezvolta aparatul cardiovascular si respirator;

  • Stimuleaza pofta de mancare si ofera un somn linistitor;

  • Previne astmul.

Pentru invatarea inotului recomandam inscrierea copiilor la inot de la varsta de 3 ani. Pana la aceasta varsta copiii pot fi acomodati cu apa, iar sansele ca acestia sa invete sa pluteasca sau sa inoate sunt destul de mici.